Twój koszyk jest pusty

Regulamin

Regulamin sklepu internetowego www.secretgarden-polska.pl
  1. Warunki ogólne.
  2. Procedura składania i realizacji zamówień.
  3. Promocje i rabaty.
  4. Reklamacje i zwroty.
  5. Polityka prywatności.
  6. Bezpieczeństwo transakcji.
  7. Postanowienia końcowe.
1. WARUNKI OGÓLNE
1.2. Sklep prowadzi sprzedaż towarów za pośrednictwem witryny www.secretgarden-polska.pl.
1.3. Ceny produktów są cenami brutto (z należnym podatkiem VAT) i są wyrażone w złotych polskich.
1.4. W sklepie www.secretgarden-polska.pl obowiązują ceny produktów wskazane na stronach internetowych z uwzględnieniem aktualnych promocji ogólnych i indywidualnych.
1.5. Secretgarden-polska.pl zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w poniższych warunkach oraz zmian cen produktów i usług.
1.6. Klient składający zamówienie zwany jest w dalszej części regulaminu Zamawiającym.

2. PROCEDURA SKŁADANIA I REALIZACJI ZAMÓWIEŃ
2.1. Zamówienia są przyjmowane przez stronę www.secretgarden-polska.pl, lub mailem na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
2.2. Podstawowym warunkiem realizacji zamówienia jest prawidłowe wypełnienie przez Zamawiającego formularza zamówienia.
2.3. Minimalna wartość zamówienia realizowanego przez www.secretgarden-polska.pl wynosi:
10 zł w przypadku dostawy Pocztą Polską
50 zł w przypadku dostawy kurierem SecretGarden-polska.pl (tylko w obrębie miast, gdzie znajdują się sklepy stacjonarne)
2.4. Po złożeniu zamówienia na adres Zamawiającego podany podczas rejestracji, bądź podczas składania zamówienia zostanie wysłany e-mail potwierdzający złożenie zamówienia. W wiadomości są wyszczególnione: zamówione produkty, numer zamówienia, kwota należna do wpłaty oraz rachunek bankowy, na który należy dokonać wpłaty.
2.5. Zakupione towary są dostarczane pod adres wskazany w zamówieniu.
2.6. Realizacja zamówienia rozpoczyna się:
2.6.1. w dniu wpływu środków płatniczych na konto sklepu.
2.6.2. w ciągu 48 godzin (w przypadku płatności za pobraniem lub płatności za pośrednictwem serwisu payu.pl)
2.6.3. wyjątek stanowią zamówienia na produkty świeże, które realizowane są najczęściej w dniu dostawy zamówionych produktów przez kuriera Secretgarden-polska.pl w obrębie miast, w których znajdują się sklepy stacjonarne - obecnie Rzeszów i Lublin (szczegóły w opisach poszczególnych kategorii lub opisach produktów).
2.7. Termin otrzymania przesyłki = czas realizacji + przewidywany czas dostawy.
2.8. Przesyłki zagraniczne są realizowane indywidualnie po uprzednim kontakcie.
2.9. Zamawiający otrzymuje potwierdzenia o zmianie statusu zamówienia na adres e-mail podany w formularzu rejestracji
2.10. W przypadku braku wpłaty na konto do 7 dni od złożenia zamówienia, zostanie ono automatycznie usunięte.
2.11. Zamówienie zostanie zrealizowane pod warunkiem, że towar jest dostępny w magazynie. W przypadku niedostępności części towarów objętych zamówieniem Klient jest informowany o stanie zamówienia i podejmuje decyzje o sposobie jego realizacji (częściowa realizacja, wydłużenie czasu oczekiwania, anulowanie zamówienia).
2.12. Do sprzedaży promocyjnej przeznaczona jest ograniczona liczba towarów i realizacja zamówień następuje według kolejności dokonanych wpłat na te towary, aż do wyczerpania się zapasów objętych tą formą sprzedaży.
2.13. Do każdego zamówienia wystawiany jest paragon fiskalny lub faktura VAT (jeżeli Klient tak zadeklaruje w zamówieniu). Paragon fiskalny lub faktura VAT wystawiany jest w chwili, gdy wszystkie zamówione przez Klienta towary są skompletowane i gotowe do wysyłki.
2.14. Klient może wprowadzić zmiany w zamówieniu do momentu wystawienia paragonu/faktury. Klient może wycofać złożone zamówienie w całości do momentu jego wysłania. Wprowadzanie powyższych zmian możliwe jest poprzez kontakt z obsługą sklepu internetowego - mailem pod adresem niepodległośTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. bądź telefonicznie: +48667707881
2.15. Cena brutto (wraz z należnym podatkiem VAT) podana przy każdym towarze jest wiążąca w chwili złożenia przez klienta zamówienia.
2.16. Możliwe sposoby dostawy zamówionych produktów:
2.16.1. Kurier Secretgarden-polska.pl (aktualnie wyłącznie na terenie Rzeszowa i Lublina);
2.16.2. Poczta Polska;
2.16.3. osobiście w jednym ze sklepów stacjonarnych:
Rzeszów, Al. Niepodległości 1/9 tel. 667707881,
Lublin, Galeria Orkana, ul. Orkana 6 tel. 665265500,

2.16.4. inny preferowany przez Zamawiającego po wcześniejszym uzgodnieniu z obsługą sklepu.
2.17. Koszty dostawy są zależne od formy dostawy oraz wielkości zamówienia:
2.17.1. w przypadku dostawy przez Pocztę Polską, zgodnie z cennikiem:
http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
2.17.2. w przypadku dostawy kurierem Secretgaden-polska.pl w obrębie miasta (aktualnie wyłącznie na terenie Rzeszowa i Lublina);
do 15 km - 12,60 pln
16 km - 30 km - 25, 20 pln
powyżej 30 km - koszt dostawy ustalany indywidualnie z obsługą sklepu
Koszt dostawy ponosi kupujący.
2.18. Możliwe formy płatności:
2.18.1. gotówka przy dostawie kurierem Secretgarden-polska.pl lub odbiorze własnym;
2.18.2. za pobraniem przy dostawie pocztą;
2.18.3. przelewem;
2.18.4. kartą kredytową poprzez serwis platnosci.pl;
2.18.5. pozostałymi kanałami płatniczymi dostępnymi poprzez serwis platnosci.pl.
2.19. Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany cen towarów znajdujących się w ofercie, wprowadzania nowych towarów do oferty sklepu internetowego, przeprowadzania i odwoływania akcji promocyjnych na stronach sklepu bądź wprowadzania w nich zmian.

3. PROMOCJE I RABATY
3.1. Szczegóły dotyczące wszystkich promocji oraz warunków ich otrzymania są opisywane indywidualnie w zakładkach promocyjnych. UWAGA: Promocje i rabaty dotyczą wyłącznie zarejestrowanych klientów sklepu.
3.2. Z promocji może skorzystać każdy użytkownik sklepu, który spełnia warunki promocji wyszczególnione w zakładce „Promocje i Rabaty" przy opisie zasad danej promocji.
3.3. Właściciel sklepu zastrzega sobie prawo do zmiany zasad promocji.
3.4. Promocje dotyczą wyłącznie zakupów w sklepie www.secretgarden-polska.pl
3.5. Przesyłka gratis.
3.5.1. Dostawa przesyłek na kwotę powyżej 199 zł jest gratis.
3.5.2. Promocja dotyczy wyłącznie paczek o masie do 30 kg, w przypadku wysyłki Pocztą Polską.
3.5.3. Promocja dotyczy przesyłek wyłącznie na terenie Polski.
3.6. Rabaty indywidualne
3.6.1. Rabaty indywidualne są przyznawane wyłącznie przez obsługę sklepu secretgarden-polska.pl
3.6.2. Rabat zostaje nadany na podstawie indywidualnych ustaleń z obsługą sklepu.
3.6.3. Zastrzegamy sobie prawo do zmniejszenia bądź zwiększenia wysokości rabatu indywidualnego.
3.7. Progi rabatowe
3.7.1. Wartości rabatów dla poszczególnych wartości zamówień zostały szczegółowo określone w zakładce „Promocje i Rabaty".
3.7.2. Rabat naliczy się automatycznie po przekroczeniu wartości zamówienia określonej w zakładce „Promocje i Rabaty"
3.8. Koszt przesyłki/transportu nie jest uwzględniany podczas obliczania wartości zamówienia.
3.9. Każda akcja promocyjna trwa do wyczerpania zapasów.

4. REKLAMACJE I ZWROTY
4.1. W każdym przypadku, jeśli przesłany towar nie odpowiada oczekiwaniom Zamawiającego lub Zamawiający stwierdzi jego wady Secretgarden-polska.pl zwróci zapłaconą za niego kwotę lub wymieni produkt (według życzenia Zamawiającego).
4.2. W każdym przypadku reklamacji prosimy o kontakt z obsługą sklepu Secretgarden-polska.pl pod numerem tel: +48667 707 881, lub e-email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
4.3. Przy rezygnacji z zamówienia lub jego części wartość zwracanego zamówienia przekazywana jest zgodnie z życzeniem Zamawiającego przelewem bankowym na podany rachunek.
4.4. Secretgarden-polska.pl zwraca koszty przesyłki tylko w przypadku zwrotów, które są wynikiem błędów Secretgarden-polska.pl.
4.5. Koszty, związane z odesłaniem towaru reklamowanego, sklep zwraca natychmiast po pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji.
4.6. W przypadku stwierdzenia uszkodzeń mechanicznych, powstałych podczas dostawy, lub skierowania reklamacji bezpośrednio do obsługi sklepu Klient powinien odesłać wadliwy produkt przesyłką pocztową na adres sklepu wskazany przez obsługę.
4.7. Do odsyłanego towaru należy dołączyć fakturę lub paragon oraz informację o przyczynie zwrotu.
4.8. Reklamacje rozpatrywane są najpóźniej w ciągu 14 dni od daty otrzymania przez sklep przesyłki z reklamowanym produktem.
4.9. W przypadku uzasadnionej reklamacji, towar uszkodzony zostanie wymieniony na inny, pełnowartościowy, a jeśli będzie to już niemożliwe (na przykład z powodu wyczerpania zapasów), sklep zwróci nabywcy równowartość ceny produktu.
4.10. Nie stanowią podstawy reklamacji różnice w wyglądzie towarów dostarczonych z zamówionymi, oglądanymi na stronie internetowej sklepu, które to różnice mogą wynikać z innych ustawień (parametrów) monitora Zamawiającego.
4.11. Zgodnie z Ustawą z 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny" klient może zrezygnować z towaru kupionego w naszym sklepie bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki. Jest to możliwe tylko wówczas, gdy towar nie był używany, ani nie został w żaden sposób zniszczony. Zwracane towary muszą być kompletne. Towary zabezpieczone fabrycznie przed otwarciem nie mogą być zwrócone po zdjęciu folii lub usunięciu zabezpieczeń, zniszczeniu pudełka. Zwracany towar należy odsyłać razem z otrzymaną fakturą bądź paragonem. Sklep gwarantuje zwrot kwoty równej cenie towaru. Pieniądze zostaną zwrócone w ciągu 7 dni roboczych przelewem bankowym na konto wskazane przez klienta lub przekazem pocztowym pod adresem wskazanym w zamówieniu. Koszt odesłania towaru ponosi klient.

5. POLITYKA PRYWATNOŚCI
5.1. Dane osobowe umieszczone są w zabezpieczonej bazie danych sklepu, która jest chroniona przed dostępem osób trzecich. Przetwarzanie danych osobowych zawartych w bazie jest wykonywane tylko i wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia oraz dla celów marketingowych sklepu w celu podnoszenia jakości świadczonych przez nas usług. Przechowywanie danych osobowych jest realizowane zgodnie z zasadami zawartymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883). Nasi klienci mają prawo do wglądu oraz przetwarzania swoich danych osobowych, a także prawo do wystąpienia o ich usunięcie.

6. BEZPIECZEŃSTWO TRANSAKCJI
6.1. Sklep secretgarden-polska.pl realizuje płatności za pomocą platformy internetowej platnosci.pl będącej własnością firmy PayU S.A. Wszelkie operacje finansowe odbywają się na serwerach operatorów i banku. Sklep nie ma dostępu do numerów kart kredytowych ani haseł dostępu do kont bankowych swoich klientów. Więcej o bezpieczeństwie płatności znajdziesz na stronie www.payu.pl

7. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
7.1. Wszystkie dane osobowe są gromadzone wyłącznie na potrzeby firmy Secretgarden-polska.pl. Dane podlegają ochronie zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U. 133/97 poz.883). Składając zamówienie klient wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez firmę Secretgarden-polska.pl.
7.2. W sprawach nieuregulowanych niniejszym regulaminem obowiązują przepisy kodeksu cywilnego oraz ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z dnia 31 marca 2000 r. Dz.U. nr 22 poz.271.

Rzeszów

facebook-icon

Lublin

facebook-icon

Pomoc

Poradnik

Zaloguj się lub załóż nowe konto

Masz konto Facebook?

Możesz go użyć aby zalogować się na naszej stronie.

fb iconZaloguj się na Facebooku

Zaloguj się

or Anuluj